Sidor

söndag 24 maj 2009

Har man festat? Det känns så..

Nä, det har jag inte, men igår satt jag i bilen nästan hela dagen. Jag körde ca 50 mil igår - och då blir man riktigt mosig i både knopp och kropp!

Jag tog bilen och hundarna och åkte upp till Gagnef för att hälsa på Bosse. En valp ur min sista kull. Jösses, den grabben är det drag i! Men oj vilken avknapp - sorry Birgit, men jag tror att Bosse fick hela av-knappen!
Bosse är helt nerklippt - vilket gjorde att benen blir som spindelben - och de benen for som jag vet inte vad. Han och storasyster Monya var som galna. Med i allt bus var även Kajzza...

När jag väl kom fram så åkte vi direkt till Daniel och Sophias landställe - det borde vara förbjudet att bo så! Jösses vad härligt. Jag hade verkligen svårt att slita mig därifrån. Solen sken, en stor damm på tomten och strax efter dammen så var sjön... gräsytor, blommor *suckar*.

Monya lyckades rätt snabbt preja ner lillebror i dammen... plopp sa det och upp kom en ännu mer spindelliknande sälvarelse! Monya var rätt nöjd med sitt tilltag.. DET var inte jag, för Bosse kom givetvis till mig och skulle torka sig *mutter*

Apropå Bosse och mig - jösses vilken lycka - han var helt galen! Det är så vansinnigt roligt att få träffa sina "avkommor" - lyckan är fullkomlig!

Varför sitter man och åker så långt måntro?! Jo, Sophia var/är orolig över att hon tror att Bosse har fel på sina knän och ögon. De var till en veterinär i närheten där de bor och han tog i för kung och fosterland om jag förstår Daniel rätt. Enligt denna veterinär är Bosse ett måndagsexemplar som behöver operera ögonen och har patellaluxation. Nu var de i veckan till en ögonspecialist och hon sa direkt att det är ingen fara, avvakta, han är ung. Hans ögon är jättefina, säger jag!
Angående knäna så har de på min inrådan bokat tid till Strömsholm, 30/6. Nu har jag känt på Bosses knän och de är jättefina! En liiiiiiiten aningens svaj i vänster knä men knappt märkbart. Daniel såg hur jag gjorde och jag berättade att en veterinär som enligt skk får göra patellaundersökningar tar inte i mer än så här. Daniels ögon var STORA, den veterinär de var hos hade tagi i på tok för mycket. Det går ju faktiskt att manipulera fram skador...

Som Bosse hoppar och far kan jag inte se att det ska vara några som helst problem alls. Jag håller nu tummarna att Daniel och Sophia inte känner sig mer nervösa utan bara kan njuta av en galen Bosse Bustroll!

På vägen hem så ringde jag till Lotta med Drutt och Edison, Monyas brorsa. De bor i Enköping, på vägen hem. Så jag bjöd in mig där på en kopp kaffe och smörgås - Tack Lotta!
Edison är för söt - han är så himla kär i Tobias!! DEN kärleken var INTE besvarad!

Kajzza och Monya kände sig som "hemma" de kissade på mattorna när vi kom in *skäms*.

Men vet ni vad!! Lotta har ett urmonster!! Monya såg han först - och sen Kajzza - vilket jäkla liv
det blev - hon har en sköldpadda! HJÄLP skrek Monya - stenen lever!!!! Kajzza kollade lääänge - men sen fick hon också se att stenen hade ben! Tala om basröst på den tösen...Det frustades och fnyste länge - Kajzza smög in lite då och då för att titta på detta monster... Monya valde att inte "se" efter ett tag..

Jag åkte hemifrån vid 08.30 och kom hem 20.50 - så visst är det väl ok att vara yr i mössan?

3 kommentarer:

  1. Helt OK att vara yr i mössan efter en sådan intensiv dag :). Vilken go' uppfödare du är som åker och tittar på "dina" vapplingar när ägarna blir oroliga.Kram.

    SvaraRadera
  2. Ebba håller med Edison! Tobbe mmm läckerbit....

    SvaraRadera