Sidor

tisdag 6 oktober 2009

vilken helg!

I fredags kom Eva hit från Riga med sin Max. Ett kul möte att se hur Max skulle lösa alla galna pudlar som kom farande.. Malva, Kajzza, Edith, Monya, Zita och Tobias. Detta löste Maxen galant - Eva var nog mer orolig :o)

Under fredagen tog vi lite kortare promenader, jag var och är genomförkyld.
Lördagen däremot tog vi sats och åkte till Ågesta och gick 5km i sakta mak, underbart skönt! Vädret höll sig i schack fram till sista 30 minuterna - då började det att dugga... 1/2 liter höstkantaraller hittades *ler stort*.
Detta var första gången Max var i storskogen! Som han njöt.

Edith fixade rundan jättebra - hon fick vara lös en kortare stund likväl som Malva ( de sticker om de hittar vilt). Edith ska ju ha valpar om knappa 2 veckor (dags dato)..

När vi kom hem så öppnade sig himlen - fy! vilket väder - det kändes inte superkul att planera söndagens begivenheter;

Söndag - vädret höll sig i schack - blåsigt med tidvis sol! Tackar för det. Klockan 10.00 var vi ute i Ågesta igen - denna gång i skogen mot Vidja. Här mötte oss mina 2 kursers deltagare - det blev närmare 10 st hundar som skulle lägga spår. OJ vad kul vi hade - 2-3 spår var fick de - korta för att se om intresset fanns.. och det gjorde det! Jösses vilka duktiga hundar!

Jag nämner ingen för det känns orättvist när de alla var så duktiga!
Uppletande i skogen gjorde vi med och så fikade vi och pratade och skrattade! Superdag i skogen - inget springande för mig utan jag kunde gå lugnt och tala om vad de andra skulle göra - skönt

Vila hemma i 1,5 timme - sen hämtade vi Jessica för hon skulle visa Eva lite agility på riktig bana - SEN vilade vi!

Shit pommes frites vad trötta hundarna var och vi med av all frisk luft!
Malva och Kajzza var med hela dagen i skog och på agilityplanen. De dräktiga töserna fick vackert vara hemma och vila sina växande magar.

Måndag - en lugn dag, hemma igen.Jag åkte till kiropraktorn och fick mig en regäl omgång, huvudvärken skulle bort! Eva åkte hem på eftermiddagen. Idag tisdag sista dagen hemma - nu får denna förkylning ge sig!! Huvudvärken verkar ha gett med sig *suckar tacksamt*

Ikväll hade jag avslutning på fortsättningslydnaden - 4 av 7 var med -2 visste jag inte kunde. Så kan det gå! Superduktiga kursdeltagare som har fått en rätt tuff kurs.
En liten avslutningstävling blev det i momenten linförighet, inkallning, platsliggning och tandvisning - gick givetvis riktigt bra! Diplomutdelning och leksak till hundarna!

Redan nu deklarerar de att de vill gå nästa kurs - för mig! Jösses då är vi ju på tävlingsnivå... känns kul men lite skrämmande att hålla kurs på den nivån när jag själv har "specialiserat" mig på vardagslydnaden..

Vi får se om det blir som de vill!

ha det bra gott folk!

ps. Edith har gått upp nästan 2kg - jag tror det ligger 3 valpar i magen på henne och inte 2.. ds

2 kommentarer:

  1. oj oj oj vilka maxade dagar. jag blir trött bara jag läser.

    Kram
    Majsan

    SvaraRadera
  2. Bra, tävlingslydnadskurs, räkna in oss! (:

    SvaraRadera